От сезон 2020/2021 първенството в Суперлигата ще се проведе в нов формат, като датите предстои да бъдат уточнени

June 25, 2020

Ще участват 16 отбора, които ще бъдат разпределени в Първа и Втора осмици, а разпределението на осмиците става чрез изиграването на 4 предварителни турнира, където отборите ще са в следните групи:

- Група А: Нефтохимик (домакин), ЦСКА, Дунав, Тетевен

- Група Б: Хебър (домакин), Левски, Черно Море, Локомотив Пловдив

- Група В: Добруджа (домакин), Пирин, Арда, Берое

- Група Г: Монтана (домакин), Марек, Славия, Луковит

*В турнирите всеки играе срещу всеки, като накрая четирите победители автоматично попълват Първата осмица, а последните - Втората осмица.

Вторият и третият от крайното класиране на всяка група играят допълнителен плейоф, като победителят отива в Първата осмица, а загубилият във Втората осмица.

 

По време на редовния сезон, в осмиците се играе на разменно гостуване, всеки срещу всеки. След края, отборите от 1-6 място от Първата осмица почиват, а тези на 7-мо и 8-мо място играят срещу 1-ви и 2-ри от крайното класиране на Втората осмица за място в плейофите.

 

Осемте финални отбора играят плейофи по досегашния формат - 1-ви срещу 8-ми, 2-ри срещу 7-ми и т.н. В четвъртфинала се играе до 2 победи, а в полуфинал и финал до 3 победи.

 

Турнирът за Купа България ще се проведе през месец януари, а преди началото на сезона има двубой за Суперкупата между Хебър и Нефтохимик.

 

 

Смело напред!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2016 Copyright by HEBAR VOLLEY