top of page

Шампионски манталитет: Без основни играчи Хебър преодоля успешно Берое

Волейболистите на Пазарджик за пореден път демонстрираха шампионски манталитет, воля за победа и дълга скамейка

Шампионите преодоляха успешно Берое 2016 при гостуването си в Стара Загора, след като се наложиха над домакините с 3:1 (25:19, 26:24, 21:25, 26:24 ) в двубой, от 21-ви кръг на efbet Супер Волей, игран пред пълни трибуни в зала „Иван Вазов“.


С това волейболистите на Пазарджик отбелязаха 15-а победа, като с 47 точки утвърждават своите позиции в тройката на шампионата. Беройци записаха осма загуба, като с 13 успеха и 39 точки запазват шесто място в подреждането.Хебър се справи успешно, въпреки отсъствието на основни играчи, както и поредна контузия, която извади Мартин Симеонов в края на третия гейм. Здравословни проблеми продължават да измъчват тима, като в този мач извън основния състав останаха четирима - Джулио Саби, Якопо Масари, Трифон Лапков и Иван Латунов.


Селекционерът Камило Плачи започна с Тодор Алексиев и Мартин Симеонов в посрещане, а като диагонал в стартовия състав бе Пламен Шекерджиев. Като полеви играч пък бе записан либерото Петър Каракашев, който също отбеляза минути на полето и помогна на тима. Да края на мача Плачи извъртя целия си наличен състав, като в четвъртата част се наложи и поредната рокада на схемата на игра.


Въпреки негативната ситуация пазарджиклии спечелиха първия гейм без проблеми. Мотивацията бе огромна и гостите тръгнаха ударно с 4:0. Сервисът бе основно оръжие, като направи разликата. След изпълнения на Мартин Симеонов разликата скочи на 14:9, а серията на Пламен Шекерджиев я увеличи на 19:12 и Хебър затвори гейма с разлика.


Във втората част домакините се съвзеха и на свой ред демонстрираха способности. Играта се завърза и имаше равнопоставеност до 21:21. В този момент две поредни грешки на беройци дадоха предимство на гостите (23:21). Хебър поведе с 24:22, но изпусна два геймбола, а Берое изравни за 24:24. В решителните моменти шампионите показаха класа и устойчивост и наложиха волята си 26:24 за 2:0.


Старозагорци продължиха с опитите да направят нещо повече и това им се отдаде в третата част. Поведоха с 20:15 и това бе ключов момент. Домакините запазиха аванса си и взеха гейма, като намалиха 1:2. В самия му край посрещачът на Хебър Мартин Симеонов се приземи лошо след атака и се контузи, като излезе принудително от игра.

Това принуди Камило Плачи да прибегне до поредна рокада в игровата схема, като Пламен Шекерджиев се върна в посрещане , а централният блокировач Илия Петков излезе като диагонал. Играта тръгна равностойно в четвъртия гейм. Наложи се в средата невъзстановения Трифон Лапков да влезе в игра. В заключителните минути майсторството и класата на шампионите си каза думата. Хебър поведе с 24:20, но загуби 4 гейм бола. В крайна сметка опитът натежа, гостите запазиха хладнокръвие и се наложиха с 26:24, а с това спечелиха и с крайното 3:1.За най-полезен състезател- MVP на мача бе избран централният блокировач Николай Николов.

С най-голям актив запобедата бе Тодор Алексиев с 21 точки ( 1 блок). Пламен Шекерджиев добави 17 точки за успеха (3 аса, 3 блока)


В последния кръг от редовния сезон Хебър домакинства на Монтана. Двубоят е на 29 март от 18:00 часа в зала „Васил Левски“.


Comments


bottom of page