top of page

Християн Димитров: Нямам търпение да играя пред пълна зала в Пазарджик

Винаги ми се е искало да бъда част от отбор в България, който има високи целиДиагоналът Християн Димитров е едно от новите попълнения на Хебър . 23-годишният волейболист подписа с "тигрите" след блестящи изяви в унгарския елит и италианската Серия А3 през миналия сезон. Новопривлеченият състезател говори в специално интервю за трансфера си в Пазарджик, за новия треньор Алберто Джулиани и за бъдещето .

Разкажи ни повече за трансфера ти ?

Трансферът в Хебър стана по доста интересен начин. Малко, след като се завърнах от Италия реших окончателно, че това е правилната стъпка и голяма възможност за моето развитие.


Разгърна потенциала си в Италия и, както изглежда, си впечатлил и ръководството на клуба.

Полусезонът, който направих в Парма, със сигурност ми беше трамплин. Добих повече увереност и успях да се адаптирам и да разгърна потенциала си там. Радвам се, че от Хебър следят изявите на български кадри навън.


Завръщаш се в България след два сезона навън. Как се чувстваш?


Чувствам се добре, първенството напредва доста като ниво и организация. Въпреки че играя в чужбина, следя отборите тук и мога да кажа, че развитието е в правилната посока.


Кое наклони везните в полза на Хебър?

Доста неща наклониха везните,. В моята кариера е малко по-различно и имам повече години в чужбина, отколкото в България. Винаги ми се е искало да бъда част от отбор в България, който има високи цели.

Алберто Джулиани е легенда във волейбола - неговото присъствие доколко беше важно за теб?

Беше изключително важно за моето решение това, че Алберто Джулиани ще е треньор. Играх срещу сина му този сезон в Италия, запознат съм и с успехите му. Няма какво да го коментираме - изключителен треньор на световно ниво.

Ще играеш редом до български и международни звезди, това какво означава за теб?

В Хебър има наистина много сериозни имена, някои от тях ги гледам в националния отбор от малък. Играчи с шампионски манталитет, от които имам какво да науча.


Вярвал ли си, че ще реализираш такъв трансфер на толкова ранна възраст?

Трансферът и интересът от Хебър изненадаха дори и мен.


Имаше ли оферти от чуждестранни клубове?

Имах други опции, главно разглеждах възможностите в Италия. От там имах интересни предложения и бях почти сигурен, че оставам там, дори бях оставил зимния си багаж в приятел от Парма. Но след неочакваното предложение от Хебър нещата се промениха.


Фактът, че близките ти са тук, повлия ли ти?

Главно изчаквах да видя кой ще е треньор - след това решението беше лесно. Разбира се, да съм в родината си е голям плюс. Семейството ми ще гледа мачовете на живо, а не онлайн.


Успя ли да си починеш преди старта на новия сезон?

Починах си и се възстанових много добре психически и физически. Готов съм за следващата голяма крачка в израстването ми.

Comments


bottom of page