top of page

Хебър се бори, беше близо, но не успя да повали Берлин РВ

Хебър (Пазарджик) бе близо, но не успя да поднесе първата изненада на старта на най-престижния еврепейски турнир - Шампионска лига.

Волейболистите на Камило Плачи отстъпиха като гости над германския Берлин РВ с 2:3 ( 25:23, 25:23, 17:25, 26:28, 12:15 ) в първия си мач от група В, който се игра в легендарната зала "Макс Шмелинг Хале".

С това българският първенец тръгна със загуба в груповата фаза, но все пак взе 1 точка в актива си. Германците пък започнаха с труден успех в своята зала и записаха 2 точки в актива си. Селекционерът Камило Плачи не можа да разчита за този мач на титулярния разпределител Александър Туш, който има здравословен проблем. На негово място в основния състав стартира Добромир Димитров. Останалите на полето бяха в познатата конфигурация, като отсъстващият поради травма Николай Николов бе заместен от Иван Латунов в центъра.

Български фенове подкрепяха пазарджиклии в легендарната зала и станаха свиделели на страхотното им представяне. Пазарджиклии играха без напрежение. Имаше настроение и увереност в силите, но за съжаление не успяха да запазят стабилност през цялото ввреме. Тодор Алексиев отноно бе във вихара си, Якопо Масари бе неудържим, като двамата бяха основните мотори в атаката на Хебър. Целият тим показа страхотни изяви, но в крайна сметка не издържа. Късметът също не беше на наша страна, здравословните проблеми също повлияха. В продължилата над 130 минути битка домакините излязоха краен победител.

Началото бе повече от великолепно за Хебър. Родните представители стартираха с пълна мобилизация и показаха концентрирана игра на всяко ниво. Резултатът не закъсня и Хебър поведе ударно с 6:2. Това ги отприщи още повече и разиката нарастна на пет точки 10:5. Германците изпаднаха криза и започнаха да грешат. Хебър увеличи преднината си на 17:11 и бе пълен господар на игрището. Домакините не оставиха нещата така и започнаха да намират себе си и постепенно намалиха пасива си, като в решителните минути разликата стана само точка 23:22. Това не повлия на тима ни, той запази присъствие на духа, а успешна атака на Якопо Масари сложи финалния акорд за 1:0.


Втората част бе доста по трудна за нашите, но те отново не се препънаха. Германците започнаха да влизат в ритъм и поведоха в резултата 6:3. На свой те поехаводачеството, като в средата на гейма водеха с 16:12. В този момент Хебър отново изригна. Нашите засилиха сервиса и направиха точкова серия, като излязоха с едни гърди напред 17:16. Възходът продължи и след сервис на Симон Хирш нашите вече водеха с три точки 20:17. Домакините успяха да се върнат и изравниха при 21:21. Последва равностойност. В най-важния момент опитът и класата на Хебър си каза думата. Българските воейболисти устояха на всички атаки на съперника, а Якопо Масари затвори за втори пореден път гейма за 2:0.


Спад в редиците ни настъпи в третата част, което се отрази негативно. Българските волейболисти намалиха оборотите, а това бе използвано в пълна сила от германците. Те се разиграха и взеха предимство още от началото. Нашите не успяха да се противопоставят и заиграха ролята на догонващ. Камило Плачи потърси смяна, като на поста диагонал се появи Трифон Лапков. Ситуацията обаче се запази през целия гейм, като Берлин го спечели и се върна в мача.

Хебър изпусна страхотен шанс да спечели четвъртия гейм и да затвори мача с 3:1 в своя полза. Волейболистите на Камило Плачи започнаха равностойно до 12:12. След това те се откъснаха с 18:14, запазиха водачеството почти докрай. След като водеха с 24:22, не не можаха да реализират два геймбола и Берлин изравни 24:24. В последвалата борба, домакините показаха повече устойчивост и изтръгнаха гейма с 28:26, като докараха развоя до тайбрек.


В него отново имаше равнопоставеност, но в решителните минути германците отбелязаха по-добра игра и наложиха волята си, като се поздравиха с крайното 3:2.


Най-резултатни Хебър бяха италианецът Якопо Масари с 20 точки (3 аса, 1 блок) и Тодор Алексиев с 20 точки (1 ас). Симон Хирш добави още 13 точки 20 точки (1 ас, 3 блока,).

За Берлин с най-голям актив бе французинът Тимоти Карле, който завърши с 27 точки (4 аса, 1 блок,). Чешкият диагонал Марек Сотола добави още 25 точки (4 аса, 3 блока)Comments


bottom of page