top of page

Хебър прегази Сливнишки, трима 16-годишни завършиха мача


Хебър (Пазарджик) запазва отлично си представяне в Супер Волей при мъжете. Шампионите прегазиха Сливнишки герой (Сливница) с 3:0 (25:8, 25:18, 25:17) в мач от деветнадесети кръг на елита, който се игра в зала „Васил Левски“.

С това пазарджиклии записаха деветнадесета поредна победа и са еднолично на върха в класирането с 57 точки и само четири загубени гейма. Тимът на Сливнишки герой отбеляза единадесето поражение, като със седем успеха и 21 точки е на десето място в таблицата.

Официален дебют за пазарджиклии отбеляза 16-годишният юношески национал Слави Кофов, който получи възможност за игра още в първата част. Заедно с него в състава на домакините бяха още двама на същата възраст от школата на Хебър.

Селекционерът Камило Плачи започна с титулярите. Първият гейм бе взет експресно, като домакините оставиха съперника на едва 8 точки. След бързия успех, във втората и третата част бе дадена възможност на повече състезатели за изява, а "тигрите" демонстрираха дългата си скамейка.

Въпреки рокадите, Хебър запази стабилност и концентрация и не допусна никакви изненади. Последните 5 точки в третата част на полето играха и трима волейболисти от школата на Пазарджик. 16-годишните юношески национали Иван Сарафов, Слави Кофов и Рангел Витеков показаха възможности, а публиката ги аплодира мощно за успешното представяне.

За най-полезен състезател - MVP бе избран Пламен Шекерджиев.

Теодор Тодоров стана най-резултатен за Хебър с 12 точки (5 блока). Дейвид Кръстев добави 10 точки (2 блока).

Мариян Наков бе най-резултатен за Сливнишки герой с 10 точки (1 ас).

Comentarios


bottom of page