top of page

Хебър остава в борбата за титлата! Шампионите повалиха Нефтохимик след пълен обрат!

Четвъртият мач от финалния плейоф е на 30 април отново в зала „Васил Левски“

Хебър остават в борбата за титлата! Шампионите се наложиха над Нефтохимик 2010 с 3:2 (21:25, 25:27, 25:17, 25:15, 15:13) в третия мач от финалния плейоф на efbet Супер Волей, която се игра в зала "Васил Левски".

Пазарджиклии намалиха изоставането си на 1:2 в серията. На 29 април ще се изиграе четвъртата среща между двата тима, от 18:00 ч.


Зала „Васил Левски“ бе изпълнена докрай, като над 1500 зрители наблюдаваха мача. Море в жълто оцветяваше трибуните, а знамена, транспаранти и звукови устройства вдигнаха градуса на настроението. Атмосферата бе страхотна и се получи истински волейболен празник.

За радост на домакините той бе с щастлив край за тях. Хебър отново демонстрира, че притиснат до стената прави чудеса от храброст. Получи се пореден страхотен двубой от финалната серията и за трети път битката премина двата часа борба.


Противопоставянето бе пълно, а изявите на двата съперника отново донесоха много емоции на волейболните фенове. Двубоят премина пред две коренно различни фази – доминация за Нефтохимик в първите две части и пробуждане и пълна промяна за Хебър в следващите. Очакванията за задължителна победа и оставане във финалната серия натежа на домакините и те не влязоха добре в мача.

Имаше скованост и като цяло Хебър не изглеждаше на себе си в своята зала. Гостите не чакаха повторна покана и се втурнаха с устрем в мача. Бургазлии имаха предимство на повечето елементи, като поведоха с 2:0.


След като пазарджиклии играха роля на догонващ да гейма и селекционерът Камило Плачи извъртя състава в опит за промяна, чудото се случи! Хебър се събуди! Роля за изигра и рокадата на поста разпределител, като на полето се появи Добри Димитров. Смяната на игровия ритъм даде импулс и домакините започнаха с друго лице. Върна се увереността и настроението, а волейболистите намериха себе си.

Шампионите опрени до стената за пореден път показаха шампионски дух и способности за оцеляване, правейки чудеса от храброст. В следващите две части „тигрите“ бяха пълен господар на игрището и мачът влезе в тайбрек.


В петата решителна част възходът на домакините се запази. Въпреки всички опити за обрат от страна на гостите, Хебър запази стабилност и наложи волята си, като спечели крайния успех с 3:2.


Най-резултатен бе Якопо Масари с 22 точки (4 аса, 1 блокада), с 20 точки завърши Тодор Алексиев (2 блокади). 17 точки реализира Джулио Саби (6 блокади).


Comments


bottom of page