top of page

Хебър загуби от Халкбанк след геройска битка

Хебър (Пазарджик) отстъпи като домакин на турския Халкбанк (Анкара) с 2:3 (19:25, 20:25, 25:19, 25:15, 7:15) в третия си мач от група В на Шампионска лига, който се игра в зала „Васил Левски“.

Над 1600 привърженици изпълниха зала „Васил Левски“, като даваха подкрепа на своите любимци в трудната битка. Волейболистите на Пазарджик се опитаха да се противопоставят в пълна сила на опонента, бориха се героично и стигнаха до тайбрек. За съжаление отново малко не им достигна и те не успяха да запишат първи успех на свой терен.

В първите два гейма „тигрите“ държаха инициативата до средата, след което се пропукаха. Гостите отбелязаха точкова серия, което бе решаващо за успеха им. В следващите две части имаше демонстрация на характер и борбеност за българският тим. Хебър засили сервиса, постави турците под напрежение и успя да спре основния им нападател Нимир Абдел Азис. Това доведе до обрат и връщане в мача. За съжаление в тайбрека устремът ни бе спрян, а Халкбанк се измъкна с крайния успех.

Хебър отбеляза добър старт в мача, като заигра с увереност и самочувствие. Домакините взеха инициативата и поведоха с 5:2. Предимството им се запази до 10:9, след което турците изравниха. Последва равностойност, като пазарджиклии поддържаха минимален превес до средата на гейма. Тогава настъпи пропукване в посрещане. На крайната линия застана американският разпределител Мика Ма’а и настъпи пълен обрат. След негово изпълнение на сервис, ключително и два аса, Халкбанк отбеляза шест поредни точки и поведе с 22:16.


Камило Плачи прибягна до рокади, като на полето се появиха Пламен Шекерджиев в посрещане и Петър Премович, като диагонал, но и това не помогна. До края турците запазиха своята хегемония и спечелиха първата част след блокада.

Втората част започна ударно за турците, които поведоха с 6:2. Хебър успя да се върне, като настъпи равнопоставеност. В средата на гейма отново пазарджиклии имаха предимство (15:13), но не го запазиха. Халкбанк отбеляза четири последователни точки и поведе с 20:16. А след пореден силен сервис на Мика Ма’а разликата нарастна и турците отново бяха недостижими, като затвориха гейма и поведоха с 2:0.

Хебър обаче не се отказа да се бори! Показа, че може да се вдига от тежки ситуации и демонстрира на какво е способен. В третия гейм Камило Плачи заложи на Петър Премович като диагонал, а като това се оказа успешен ход. Халкбанк поведе с 9:5, но Премивич даде тон за обрат. След негови сервис нашите изравниха, а Мартин Симеонов продължи страхотните изпълнения от крайната линия. Хебър поведе с 16:13, а червен картон за треньора на турците доведе до още една точка 17:14. Това бе важен момент, съперниците започнаха да грешат. Нашите запазиха стабилност и лидерството си докрай и спечелиха гейма, като се върнаха в мача.

Родните представители запазиха концентрация в четвъртата част. Те продължиха да пресират съпернака, който все повече започна да рухва. В средата на гейма Хебър засили сервиса и поведе с 18:15. Турците успяха да намалят до точка 18:19, но силите им стигнаха дотам. Хебър издържа на всички опити за обрат и спечели гейма, като докара развоя до тайбрек.

За съжаление в тайбрека турците отново успяха да се вдигнат и спряха устрема ни. Съперникът поведе мощно с 5:0 и 8:3. Въпреки всички опити на нашите, разликата бе прекалено голяма и Халкбанк спечели тайбрека и крайния успех след повече от два часа и половина борба.

С най-голям актив за Хебър бе Тодор Алексиев с 18 точки (2 блокади). Якопо Масари завърши със 17 точки (2 аса, 2 блокади), Петър Премович - 10 точки (2 аса). Реализатор за победата на Халкбанк бе Нимир Абдел-Азиз с 23 точки (1 ас, 2 блокади), съотборникът му Николас Бруно приключи с 19 точки (2 блокади).


Comments


bottom of page