top of page

Хебър гостува на Нефтохимик в двубой №1 за титлата

Финалният плейоф в първенството на еfbet Супер Волей започва от днес с два мача в Бургас.


Дългоочакваният и най-важен момент от волейболното първенство при мъжете – битката за титлата настъпи. Финалният плейоф започва от днес, 25 април, като се играе до три победи от пет мача.

Един срещу друг се изправят шампионът Хебър (Пазарджик) и вицешмпионът Нефтохимик 2010. Така ще има повторение на финала от изминалия шампионат 2021/22.

Бургазлии са домакини в първите две срещи от серията на 25 и 26 април. Следват два мача в пазарджишката зала „Васил Левски“, които са насрочени за 29 и 30 април. Ако се стигне до пети решителен двубой, той е предвиден за 2 май, отново в Бургас.


Двубой №1 от серията е тази вечер от 18:30 часа в бургаската зала „Младост“. Срещата ще бъде предавана пряко по b1b.box.

Двата отбора са традиционни съперници на финал в последните години. Това ще бъде трети спор за титлата помежду им.


Домакините от Нефтохимик имат пет шампионски титли в клубната си витрина (2006/2007 и 2016/17, 2017/2018, 2018/2019 и сезон 2019/2020, когато първенството се прекратява принудително поради пандемията и за шампион е обявен първенецът от временното класиране.


От своя страна гостите от Пазарджик имат две шампионски титли (2020/21 и 2021/2022), като излизат за трето злато. Те са неизменен лидер от последните два сезона. Особено безапелационен за тях бе изминалия шампионат, в който те спечелиха златен требъл без нито една загуба, като записаха имената си със златни букви в клубната история. Тигрите преследват втори пореден златен требъл, което ще бъде без аналог във волейболната история досег

Очаква се бургаската зала "Младост" да бъде пълна, като освен привърженици на домакините ще има и солидна агитка на Хебър. За поредно гостуване волейболистите на Камило Плачи ще се радват на подкрепата на своята вярна публика, която ги следва навсякъде и дава мощна подкрепа. Хебър излиза с мотивация и изпълнен с готовност да покаже най-доброто, като шампионите ще се борят за две победи на бургаски терен.


Смело напред!

Comments


bottom of page