top of page

Тодор Вълчев: Няма по-хубаво от това да се завърна там, където е започнал волейболният ми живот

Има още какво да дам и какво да взема от волейбола, категоричен е опитният състезател


Бившият национал Тодор Вълчев е още едно от новите имена в селекцията на Хебър. Асът идва в Пазарджик след два сезона в Дея спорт . През сезон 2021/2022 34-годишният състезател беше най-добрият на поста си в родния елит, като статистика и беше избран в идеалната шестица на Суперлигата на България.

Вълчев е двукратен шампион на България с Марек Юнион-Ивкони (Дупница), има и богата международна кариера - в отбори от Франция, Турция, Русия, Иран и Тунис.


Ще играеш за Хебър през новия сезон. Кое наклони везните в полза на "тигрите"?

Всеки знае целите и амбициите на Хебър - винаги се стреми да побеждава на всеки фронт, където участва, а това на мен ми допада изключително. Все пак тук е започнал моят волейболен живот, и какво по-хубаво има от това да се завърна след 20 години в родния град.


Кой беше ключовият фактор за избора ти?

Ключов фактор за моя избор бе, че ще играя за клуб като Хебър, който в последните години е хегемон в българското първенство и много добре се представя и на европейската сцена. Безспорно е с най-добрата организация, чудесни условия за работа и треньорски щаб, който е на световно ниво.

Какво те накара да смениш посоката?

Прекарах две чудесни години в Дея. По-горе обобщих някои от причините, но това, че ще бъда по-близо до моето семейство, наклони везните в посока Пазарджик.


Това, че ще работиш с име като Алберто Джулиани, оказа ли влияние върху решението ти?

Разбира се, Алберто Джулиани е световно име във волейбола. Спечелил е куп отличия, както на клубно, така и на национално ниво.


Ще играеш редом до състезатели, които миналия сезон бяха твои съперници. Как се чувстваш?

Това е професионалният спорт - днес са твои съперници, а утре са ти съотборници. Аз нямам проблем с това, свикнал съм през годините с това нещо, както аз, така и моите колеги.


Амбициите ти с Хебър?

Амбициите могат да бъдат само едни, а това са спечелването на всичко, за което играем.

Имаш богата кариера, вече смяташ ли се за достатъчно опитен?

Вече зад гърба си имам 17 сезона. Половината бяха тук в България, а другата в чуждестранни клубове. Минавам вече за опитен играч, но има още какво да дам и какво да взема от волейбола.


Какво искаш да постигнеш в кариерата си в следващите години?

На първо място искам да съм здрав, а след това - да спечеля още няколко трофея.


Какво ще пожелаеш на феновете?

Искам да кажа на феновете на "тигрите" да продължават да подкрепят любимия отбор, а ние от наша страна да ги радваме с добра игра и много победи.

Comments


bottom of page