top of page

По шампионски: Хебър приключи редовния сезон непобеден


Хебър (Пазарджик) приключи редовния сезон на Супер Волей при мъжете непобеден! Тимът, воден от Камило Плачи, се наложи като гост над Дунав (Русе) с 3:0 (25:21, 25:16, 25:19) в мач от последния XXII кръг на шампионата, който се игра в зала "Дунав".

Така като истински лидери пазарджиклии приключиха на върха с 22 поредни победи, 65 точки и само четири загубени гейма през целия сезон. За плейофите "тигрите" ще срещнат осмият в класирането - съставът на Добруджа 07 (Добрич), който измести Марек Юнион-Ивкони (Дупница) от осмата позиция след победа над Ботев с 3:1 гейма.

Тимът на Дунав пък завършва на единадесета позиция в таблицата с осем победи, 14 загуби и 25 точки. Така русенци приключват по-нататъшно участие в шампионата на елита. Те не взимат участие в плейофите, както не са и застрашени от отпадане, като завършват в златната среда на сезон 2021/2022.

Очаквано двубоят премина изцяло под диктовката на гостите. След успешния първи гейм, селекционерът Камило Плачи даде възможност на повече играчи за изява. През следващите две части бе развъртян по-голямата част от състава, но въпреки това Хебър продължи да показва познатото ниво. Шампионите запазиха пълна доминация във втора част и оставиха съпреника на 16 точки. В третия гейм ситуацията бе идентична и Хебър затвори мача за 65 минути игра.

Реализатори за Хебър бяха Якопо Масари и Брадли Гънтър с еднакъв актив от 11 точки. Тодор Алексиев добави 10 точки за успеха. За Дунав най-резултатен бе Алексей Руденко с 9 точки.

Якопо Масари бе обявен за най-полезен MVP на мача.

Comentarios


bottom of page