top of page

Пазарджик приема Money + Купа България 2023

Пазарджик ще приеме финалния турнир за Money + Купа България 2023.

От 20 до 22 януари осемте най-добри отбори от първия полусезон в Ефбет Супер Волей ще кръстосат шпаги в зала "Васил Левски". Организаторите от Община Пазарджик, ВК Хебър и Национална волейболна лига обещават запомнящо се шоу, което да надгради предходните домакинства на турнира.

“След успешното издание на Купа България 2022 в Бургас, тази година битката за трофея ще е в Пазарджик, като феновете на волейбола могат да очакват истинско шоу на игрището. Първият полусезон в мъжкия ни елит показа, че отборите са изключително равностойни и всеки има капацитета да победи всеки. Сигурни сме, че ще станем свидетели на оспорвани двубои, като това само може да ни радва, говорейки за положителното развитие на българския волейбол”, коментира Атанас Върбанов, Маркетинг директор НВЛ.

До момента Пазарджик е домакинствал турнирите за Купа България през 2019 година и 2021 година, в които зрителите станаха свидетели на спектакъл както на игрището, така и извън него.


За 2023 година очкавнията са за още по-интересни три волейболни дни. Хебър (Пазарджик) е настоящият носител на Купа България, след като на финала през януари 2022.

Състезателите, водени от старши треньора Камило Плачи, победиха Нефтохимик 2010 с 3:1.


В зала "Васил Левски" ще се изиграе и финалният двубой за Money + Купа България - Висша Лига, като финалистите ще станат ясни след изиграването на полуфиналните срещи.

Заедно с битките при мъжете, Пазарджик ще приеме и финала за Купа България при жените


bottom of page