top of page

Николай Николов: За Хебър и бъдещето

Всеки един мач е важен, защото една грешка стъпка коства много, заявява централният блокировач

Централният блокировач на шампиона Хебър (Пазарджик) Николай Николов гостува специално във волейболното предаване Block Out. В него той говори за предстоящите битки на Хебър до края на efbet Супер Волей и за това дали загубите може да попречат на шампионите по пътя към титлата.


Първото, което е, няма маловажни мачове за мен специално, но и не само. Всеки един двубой е важен, защото една грешка стъпка коства много. Да, ние направихме няколко такива. Това са неща, които се случват не само в спорта, но и в живота. Навсякъде всеки човек има силни моменти, има и малко по-слаби, няма как винаги да си на върха. Отделно след миналогодишното представяне е абсолютно нормално изискванията да са много високи и когато направиш една загуба, независимо че при нас са повече, но дори след една, това беше голям шок за много хора”, заяви Николай Николов.


“Но реално при нас нещата се решават в края на сезона, което не означава, че трябва да неглижираме мачовете, тренировъчния процес и всичко, което се случва в момента. Поради тази причина работим сериозно всеки ден, готвим се под пълна пара, защото времето не е толкова много. Струва ни се, че два - два месеца и половина са много, но на мен ми се струва, че Нова година беше вчера, а вече си минаха почти два месеца. Така че, трябва във всеки един момент да си готов за битка, защото пак казвам, когато си на върха, при нас се получава един срещу всички. Защото когато си на върха, всички искат да те свалят от там - най-престижно е, най-апетитно е да победиш Хебър в момента в България. Като имаме предвид, че първенството е с доста изравнени сили, доста оспорвано е и има много отбори, които показват една доста добра игра, затова се получават и такива интересни мачове, интересни резултати. Затова е нормално апетитите за победи към Хебър да растат”, добави Ники Николов.


Лесни покорени върхове няма, това е в моята глава. Винаги съм смятал така и дори когато е имало моменти, в които играеш полуфинали или финали и свършат в серия от 3 мача с по 3:0, изглежда, че е лесно, но не е лесно. Защото това е един къртовски труд, който си положил през цялата година и просто той се е оправдал накрая по начина, по който ти си искал, по начина, по който е подготвен от една група хора - от отбора, от щаба, който е около него, от един клуб. Така че, винаги е тежко, нищо не се дава даром, затова трябва да си го заслужиш, да си го спечелиш. Въпросът е такъв, че понякога успяваш да го направиш по категоричен начин, а понякога ти коства повече усилия, но най-важното е накрая да си постигнал целта, която си поставил”, допълни центърът на Хебър.

Comments


bottom of page