top of page

Неудържими! Хебър отстрани Аркада и продължава в Шампионска лига

Българският първенец Хебър (Пазарджик) пръдължава в трети квалификационен къг на Шампионска лига!

Волейболистите, водени от Камило Плачи, победиха като гости румънския Аркада (Галац) с 3:1 (27:25, 25:23, 17:25, 25:22). Така след загубата с 0:3 у дома, „тигрите“ стигнаха до Златен гейм, който отново се игра в залата на румънския опонент.

Нашите обаче бяха неудържими! Запазиха възходящата си линия, удържаха на всички атаки на съперника и спечелиха Златния гейм с 15:10. С това Хебър отстрани Аркада и продължава своя път към влизане в групите на най-престижния европейски турнир.


Родните представители отново показаха шампионски манталитет. Те съумяха да се вдигнат от тежката загуба в Пазарджик и да се съберат за реванша. Демонстрираха класа, дух и стабилност в най-важните моменти. Тодор Аллексиев бе основен двигател в атака, като бе неудържим.

Вторият диагонал Трифон Лапков, който замени Петър Премович във втория гейм, направи много силно включване, като се видя, че ще се бори за доверието на Камило Плачи. Якопо Масари показа стабилност в атака и страхотен сервис, който помогна за успеха в трудни моменти. Ники Николов и Виктор Йосифов се справиха отлично в центъра, като допринесоха за цялостната картина.


Първият гейм в битката бе изключително важен. Двата съперника стартираха с голяма мотивация, което доведе до голяма оспорваност. Играта вървеше буквално точка за точка през цялото време, като имаше минимална смяна на водачеството. Това продължи до 23:23. Влезлият за сервис Добромир Димитров се справи отлично, като единичен блок на Якопо Масари донесе предимство за Хебър 24:23. Вторият сервис на Димитров също бе много добър, но румънците се пребориха за равенството 24:24. В решителните минути Хебър показа характер, а опитът натежа. Тодор Алексиев бе неудължим в атака, като в най-важните моменти отбеляза последните две точки и „тигрите“ надедляха с 27:25.


Успехът стопи напрежението в родните представители и те заиграха още по-добре. Камило Плачи прибягна до смяна и на поста диагонал се появи Трифон Лапков. Нашите намериха ритъма си и започнаха да диктуват темпото. Румънците бяха билизо, но след двадесета точка пазарджиклии не позволиха противодействие. Сервисът на Трифон Лапков, включително и ас даде важно предимство, а Тодор Алексиев отново бе неудържим и завърши гейма с победната точка.


Притиснати до стената домакините се вдигнаха на щурм и изнедадаха нашите в третата част. След равностойно начало, противникът се откъсна в резултата 8:6. Волейболистите на Аркада натиснаха сервиса и пробиха посрещането ни. Нашите не успяха да излязат от настъпилия срив. Това доведе до точкова серия и опонентът поведе с 21:15. До края румънците устискаха и спечелиха, като намалиха с 1:2.

Четвъртата част бе ключова. Хебър обаче показа класата си и характер на боец! Големият опит си каза думата в именно в този момент. Румънците поведоха със 17:14, но „тигрите“ направиха обрат. Камило Плачи прибягна до двойна смяна, а играта бе дирижирана от Добромир Димитров. Нашите съумяха да излязат от трудното положение. След серия от сервис на Масари изравниха при 18:18. Ново отлично включване на Трифон Лапков в решителните моменти спомогна, а Тодор Алексиев бе във вихъра, като Хебър надедля с 25:22 и спечели мача с 3:1.


В Златния гейм българският шампион бе неудържим! Най-важната част започна с ас на Якопо Масари, който даде тон за отличното представяне. Блокадата ни бе като стена за съперника, а румънците започнаха да грешат. Нашите продължиха възходящо и поведоха със 8:3. Докрай волейболистите ни запазиха стабилност и разгромиха съперника, като отново Тодор Алексиев отбеляза победния акорд. Така Хебър спечели убедително Златния гейм и продължава към начертаните цели за груповата фаза на Шампионска лига.


Реализатор за победата на Хебър бе Тодор Алексиев с 27 точки (2 блока). Якопо Масари добави 15 точки за успеха (4 аса, 2 блока). Николай Николов се отличи с 13 точки (2 аса, 4 блока).

Comments


bottom of page