top of page

Мощен Хебър преследва четвърта Купа, за първи път срещу Дея


Хебър достигна с мощ до финала в турнира за Money+Купа България.


Волейболистите на Камило Плачи съкрушиха Нефтохимик с 3:0 (25:21, 25:14, 25:21) във втория мач от полуфиналите, който се игра в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Домакините бяха категорични в повторение на финала от миналата година и затвърдиха доминацията си в българския волейбол.


Последното препятствие за Хебър по пътя към спечелване на Трофея ще е съставът на Дея спорт. В първия полуфинал бургазлии отстраниха Берое 2016 (Стара Загора) с 3:1 гейма. Големият финал е на 22 януари от 19:00 часа.Двата тима ще се срещнат за първи път във финален спор за Купата. Хебър пък ще преследва спечелването на своя четвърти приз от турнира, който при успех ще стане факт пред собствена публика.


Сблъсъкът между Хебър и Нефтохимик бе очакван с огромен интерес от цялата общественост в Пазарджик, като залата се препълни за двубоя. Над 1800 привърженици бяха по трибуните, като се получи неспирно вълнуващо се море в жълти тонове. Публиката в Пазарджик за пореден път показа способността за мощна подкрепа, а обстановката бе страхотна и създаваща чувството за волейболен празник.Хебър излезе в пълна бойна готовност и целеустремен към по пътя към финала. О другата страна на мрежата излезе амбициозен противник, готов да де бори докрай и да се докаже на чужд терен.

Очакванията за оспорваност не не състояха. Хебър бе повече от категоричен. Домакините разгромиха напълно съперника. Не оставиха съмнение, че вървят уверено напред и са големия фаворит за Купата.


Двата съперника се захапаха в началото, като се порлучи равностойност. Домакините заложиха на едно от силните си оръжия и засилиха максимално сервиса. Това им се отдаде и Хебър се откъсна с 4 точки 14:11. Волейболистите на Нефтохимик успяваха да издържат на натиска до средата, след което Хебър поведе със 17:12. Въпреки всички усилия на гостите, които успяха да наваксат и да се доближат, пазарджиклии не позволиха да се случи кризисна ситуация и спечелиха първия гейм с разлика.

Във втория Хебър показа цялата си мощ. Със силен начален удар пазарджиклии разгромиха противниковото посрещане и след изпълнение на Якопо Масари поведоха ударно със 7:0.


Доминацията им бе пълна. Увеличиха педнината си на 21:10 и оставиха съперника на едва 14 точки.

В третия гейм нефтохимиците се опитаха да се върнат, като имаше известна равностойност в начаните минути. Волейболистите на Хебър обаче бяха във вихъра и и не позволиха противодействие. Домакините отново направиха разлика и затвориха мача в три гейма.

Comments


bottom of page