top of page

Микеле Баранович: Искам да спечеля всичко възможно с Хебър

ВК Хебър е един много амбициозен клуб и се радвам, че ще бъда част от него за новия сезон

Бившият италиански национал Микеле Баранович ще дирижира играта на "тигрите" през новия сезон,. Волейболистът идва в Пазарджик, след като прекара два сезона в Топ Волей Чистерна (Латина). В Хебър Баранович ще работи за четвърти път с Алберто Джулиани - в Лубе през 2013-2015 г., в Пиаченца - 2017/2018 г., и в Халкбанк през 2018/2019 г.


Разпределителят даде и първото си интервю, като разкрива причините да приеме офертата на Хебър, факторът Алберто Джулиани за избора му, и какво отново да играе с бивши съотборници като Виктор Йосифов и Джулио Саби.

Какво те накара да приемеш офертата на Хебър?

Взех това решение, защото смятам, че това е един много амбициозен клуб. Говорих с президента - знам какви са целите на клуба, какво иска да постигне в шампионата и като цяло. В началото говорих и с Камило - искам да му благодаря, защото да играя в такъв отбор е благодарение на него. Той вече не е треньор на отбора, но отново искам да му кажа "Благодаря", както и на клуба - за тази възможност.


Фактът, че ще работиш отново с Алберто Джулиани оказа ли влияние при избора? Какво би споделил за работата си с него?

Както казах, когато подписах, треньор беше Камило, след това нещата се промениха. Аз наистина съм много щастлив, че ще работя отново с Алберто - познаваме се много добре. Той е най-добрият треньор, който съм имал - спечелил е всичко в Италия. Постигнал е много и извън Италия. Ако трябва да го опиша с няколко думи - той е истински професионалист, с много опит, страхотно е, че ще работим отново заедно.


Какво знаеше за страната ни, преди да подпишеш?

Не познавам толкова добре България. Надявам се, че ще имам време да посетя големите градове като София, Варна и съм сигурен, че ще се чувствам прекрасно в страната ви. Сигурен съм, и, че хората там са страхотни.

А за клуба?

Че е клуб с огромно значение, претърпял голямо израстване в последните години. Направили са много добри изяви в Европа, което също е много важно.


Играл си рамо до рамо с Виктор Йосифов, сега отново сте съотборници. Как се чувстваш?

Ще се радвам отново да играем рамо до рамо, както в Италия - в Пиаченца. Той е един от най-добрите центрове, които съм виждал. Той е чудесен човек, много съм щастлив, че се получи така.


Споделял ли е нещо за България?

Не сме говорили много за България, но знам, че сега ще имаме много време да го направим.

Бил си съотборник и с Джулио Саби (в Лубе).

Да, играхме заедно в Лубе, израстнали сме заедно - все пак сме на една възраст. Той е страхотен - и като състезател, и като човек. Още едно хубаво нещо, свързано с клуба.

Със сигурност не си и предполагал, че някой ден ще дойдеш тук.


Като професионален играч никога не знаеш къде ще си през следващия сезон, така че смятам, че трябва да бъдеш широко скроен. Преди няколко години едва ли съм си представял, че ще играя в България. Както казах обаче, Хебър е един от хегемоните в българския волейбол, отзвукът от изявите в Европа също вече е силен. Така че, сега е времето - големият шанс за мен да помогна на клуба да изпълни целите си.

Имаш редица трофеи във визитката си, но какви са амбициите ти с Хебър?

Печелил съм много трофеи, да. Сега целите ми не са по-различни - искам да спечеля всичко възможно. Аз съм много амбициозен, възможността да играя тук и да постигаме заедно целите си е прекрасна. Можем да "вземем" нещо и в Европа - да се борим и да опитаме да стигнем до полуфинали или финал.


Пожелай нещо на българските фенове.

Искам да им пожелая да се наслаждават на волейбола, който ще им покажем през новия сезон с момчетата. Нуждаем се от тяхната подкрепа! Знам от съотборниците ми, че феновете са страхотни, залата винаги е пълна. Надявам се да е така и през следващия сезон. Пожелавам успех и късмет на всички, защото винаги е нужен! Трябва да бъдем фокусирани, за да постигнем желаното. Ще се видим в залата! Желая ви прекрасно лято!

Comments


bottom of page