top of page

Международен отзвук на финала за Купата на България

Международен отзвук получи финалния спор за Купата на България между Хебър (Пазарджик) и Дея спорт (Бургас), който се проведе пред препълнени трибуни на зала "Васил Левски".

Домакините триумфираха с Трофея след страхотен обрат от 0:2 до победа с 3:2 гейма. Така "тигрите" от Пазарджик спечелиха четвъртата си Купа, защитавайки миналогодишния си трофей.


Най-авторитетният сайт на Апенините volleyball.it излезе със специален материал за двубоя, като отбеляза присъствието на двамата италиански селекционери - Камило Плачи и Франческо Кадеду и своеобразната "битка" между тях, както и тримата италиански състезатели в двата тима - Джулио Саби, Якопо Масари и Стефано Патриарка.

Порталът обръща внимание и на равностойната игра между Хебър и Дея, както и промяната в представянето на бургаския тим след идването на новия треньор. Друг от акцентите е участието на новото попълнение на "тигрите" Джулио Саби и ключовата му роля в сблъсъка.


Volleyball.it отбелязва и приноса на отличения за MVP Добромир Димитров за победата, след като се появи на терена в третата част.

Comentários


bottom of page