top of page

Кметът подари на Папата екипа на Хебър от златния требъл

Кметът на Пазарджик Тодор Попов дари Папа Франциск с епип на Хебър В края на годината Кметът та Пазарджик Тодор Попов се срещна с Папа Франциск във Ватикана.

Височайшата визита при главата на Римокатолическата църква бе в рамките на посещението на пазарджишкия градоначалник в Италия, където той представи международния проект „Градината на света“ Кметът подари на Папата специален екип на Хебър от златния требъл.


През изминалата година волейболистите на Хебър спечелиха всички възможни отличия на страната – Суперкупа, Купа България и шампионска титла, като отбелязаха страхотното постижение от 35 поредни победи. От своя страна Папапа даде своята благословия за реализацията на престижния проект.


„Изключително съм горд, че имах възможността да се срещна с папа Франциск във Ватикана“,, коментира Тодор Попов. „Поводът бе да представя на папата мащабния международен проект “Градината на света”, който ще реализираме в Пазарджик. Проектът и целият град получи благословията на папа Франциск, а на Негово светейшество поднесох и подарък - златен житен клас, който е символът на "Градината на света”. Също така подарих и специална тениска на волейболния ни шампион Хебър от златния требъл през миналата година с автографи от играчите на отбора.


„Активната ни работа по проекта “Градината на света” продължи и след срещата с папа Франциск. За целта проведохме редица срещи с различни представители на Ватикана и посланици, чиито държави нямат представителства в България“, допълни още градоначалникът, под чието управление в Пазарджик бяха реализирани редица престижни проекти, а инфраструктураната на града бе облагородена по европейски модел.

Comments


bottom of page