top of page

Класа! Хебър в групите на Шампионска лига!

Българският първенец Хебър (Пазарджик) се класира за груповата фаза на Шампионска лига!


Волейболистите на Камило Плачи надиграха Младост (Загреб) с 3:1 (26:28, 25:20, 25:17, 25:10 ) в мач реванш от третия квалификационен кръг на най-престижния европейски турнир, който се игра в Загреб. Така родният представител изпълни задачата си за нов успех и продължава напред сред най-добрите в най-престижния европейски турнир.


Състав на Хебър: Александър Туш, Петър Премович, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров – либеро (Иван Латунов, Симон Хирш, Мартин Симеонов, Добромир Димитров, Илия Петков, Петър Каракашев, Пламен Шекерджиевв)


Хебър показа класата си за пореден път, като за втора поредна година ще представя България в групите на Шампионска лига. Скритото оръжие бе диагоналът Симон Хирш, който не бе съвсем готов за мача, но влизането му оказа положителна роля и даде разликата в мача. След спечелените два гейма, които бяха нужни, Камило Плачи даде възможност на целия си състав за изява.


Ролята на фаворит в мача и преследването на два спечелени гейма си оказа своята роля, като пазарджиклии бяха под известно напрежение. Сценарият от първия двубой между двата тима се повтори. Нашите отбелязаха труден старт, като допуснаха много грешки и неточности. Домакините се възползваха от ситуацията и поведоха ударно с 5:1. Хебър успя да настигне съперника след добър начален удар на Петър Премович, включително и ас (5:5).

Отново последваха неубедителни моменти в посрещане, като хървитете се откъснаха за втори път 10:6 и започнаха да диктуват играта. За втори път Хебър стопи пасива си и на свой ред излезе с точка напред 17:16. Гонитбата в резултата продължи. В края на гейма Хебър имаше геймбол (24:23) но не успя да го реализира. След три пропуснати възможности, по-добра устойчивост показаха хърватите, които се наложиха с 28:26 и спечелиха първия гейм.


Втората част започна равностойно, като имаше поредна размяна на водачеството. При поредното равенство 18:18 селекционерът Камило Плачи пусна в игра германския диагонал Симон Хирш. Той отигра във важна ситуация и продължи да носи отбора. Хебър се откъсна с 21:18. Настоението се върна, а нещата влязоха в нормалното си русло. Хебър спечели гейма с 25:20 след ас на Симон Хирш.


В третата част Хебър показа на какво е способен. След първоначално равенство 7:7, българският първенец се откъсна с 10:7. От тук насетне нашите представители не изпуснаха инициативата. Те поведоха с 15:11 и разбиха съперника, като спечелиха гейма с голяма разлика, а с това се класираха за групите на Шампионска лига.

След като задачата бе изпълнена Камило Плачи направи смени и пусна и останалите играчи на терена, като от титулярния състав остана само Тодор Алексиев. Въпреки това пазарджиклии продължиха уверено напред, като поведоха ударно с 8:3. Мотивацията на опонентите падна, а на средата на гейма "тигрите" водеха вече с 16:8. Да края пазарджиклии бяха пълен доминант, напълно подчиниха Младост и спечелиха гейма с разгромна разлика за крайното 3:1.

Най-резултатен в мача бе Тодор Алексиев с 16 точки. Якопо Масари добави 10 точки за успеха.

Comments


bottom of page