top of page

Илия Петков: Излизаме с настроение и мотивация за успех над ЦСКА

Ако Дея задържат оптимално физическо състояние и тонус, ще играем с тях на финал, прогнозира централният блокировач на Хебър

Волейболистите от мъжкия отбор на Хебър (Пазарджик) спечелиха приза за Отбор №1 на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България.


На пресконфенцията, на която тимът бе награден, стана ясно, че шампионската титла остава единствената цел пред тима. Ръководство и играчи изразиха недежди за бързо излизане от трудната ситуация, в която тимът попадна след трите загуби през втория полусезон.

Централният блокировач Илия Петков заяви, че Хебър ще даде всичко от себе си в предстоящото гостуване за победа над ЦСКА, а ето още какво каза той за ситуацията в отбора:


Завърнахте се на победния път с успех над Марек. Повдигна ли това настроението ви?

Неизбежно, да. Особено след тази категорична победа за 59 минути. Беше важно да се отърсим от поредицата от загуби. Но не смятам, че беше минорно ностроението. Не сме драматизирали много след трите загубени мача, за което благодаря на ръководството на Хебър и на треньорския щаб. Настроението е отново така, както трябва да бъде.Твоето обяснение за този спад, по скоро емоционален или по скоро физически?

Мога да кажа от моя гледна точка, въпреки че съм почти най-младия в тима. Не мисля, че проблемът е физически. Не го дължим на травми, умора или каквото и да е било. От друго естество е проблема. Да, напрежението се засилва. Но може да се каже, че беше и доза малшанс. Да не забравяме, че първите две загуби бяха след тайбрек, на по две точки разлика в петия гейм. Освен това се получи срещу отбори, които имат волейболни доводи.

Какво е отношението на феновете след тази поредица? Имате ли подкрепата им?

Да, имаме я. Нищо не се е променило. Залата за мача с Марек отново беше пълна. Без да имам нещо предвид, но срещу такъв отбор като Марек, който е доста млад, феновете отново бяха по трибуните. Това е много важно за нас. Те ни пдкрепят силно и ние им благодарим. Гледаме напред и ще се постараем да продължим да ги радваме.


Следващата седмица ви предстои поредно дерби, този път с ЦСКА?

Да и то каго гости. В тяхната зала те играят доста добре, а и излизат след победа над Монтана. Очаквам много труден и тежък сбълъск. Абсолютно всички са наясно с това. Надявам се да изледем победител в този двубой. Важно е за нас. Ще излезем с голяма мотивация, ще се хвърлим с всики сили и ще дадем всичко от себе си за успех.

Твоят коментар за първото място на ЦСКА и временното класиране?

Затова се казва временно класиране. Защото може да се промени и виждате, че непрекъснато се случва. ЦСКА са първи, защото за момента го засужават напълно. Но аз бих изчакал няколко кръга, за да се каже кой е е фаворит за първото място в редовния сезон. Без да им омаловажавам труда, но има още мачове докрая.

Бе изразено мнение е, че независимо от трудностите Хебър ще е на финал. Кой според теб ще е другия финалист?

Според мен, ако Дея са в оптимално физическо състояние и ако успеят да запазят добър тонус, смятам че ще играем с тях. Това е моята прогноза.И накрая едно пожелание към феновете?

Да сме живи и здрави и ни е и те. И повече интересни срещи. Това ще повиши още повече гледаемостта и ще ги задържи да следят изкъсо волейболния шампионат.Comentarios


bottom of page