top of page

Добромир Димитров – MVP на Money+ Купа България 2023

Разпределителят на Хебър (Пазарджик) Добромир Димитров бе отличен за най-полезен играч (MVP) на финала за Купа България 2023.

Плеймейкърът имаше важна роля за страхотната победа на пазарджиклии над Дея спорт (Бургас) с 3:2 гейма и спечелване на Трофея, който е четвъърти в клубната витрина.


“Емоцията е уникална. Единственото, с което мога да го сравня, е изживяването с националния отбор на България в "Арена Армеец" и, че направихме всички толкова щастливи“, коментира Добромир Димитров, който е родом от Пазарджик и заедно със своите съотборници постигна този успех пред родна публика в зала „Васил Левски“.


„Отборно успяхме да обърнем мача, показахме търпение. Благодарение и на тренировки, и на мачовете от Шампионска лига, също се подготвихме. Може би с моето влизане и това на Мартин Симеонов, успяхме да раздвижим играта и да не е толкова лесно за противниковия блок. Съперникът също започна да бърка своя сервис, а от друга страна ние намалихме грешките си“, продължи още разпределителят.

„Изключително доволен съм, че съм Играч на мача. Дълги години очаквах такъв момент и съм щастлив, че успях да го използвам по най-добрия начин. Благодаря. Може да прозвучи малко високомерно, но лично аз днес не съм си помислял, че може да загубим Купата”, добави Добромир Димитров.

コメント


bottom of page