top of page

Добри Димитров: Сбъднах мечтата си да играя в Шампионска лига, горд съм, че е в моя роден град

Надявам се контузиите да отшумят и да повишим нивото си в Шампионска лига, защото имаме възможности, а и Пазарджик го заслужава, коментира разпределителят на Хебър.

Националът и разпределител на Хебър (Пазарджик) Добри Димитров пое функцията на основен диригент на отбора в последните мачове на тима в най-престижния европейски турнир – Шампионска лига и във вътрешното първенство efbet Супер Волей и се справи много добре. Под негово диригенство българският първенец оказа сериозна съпротива на лидера в групата В - полският Заверче и бе близо да вкара мача в тайбрек, а двубоят бе истински празник за Пазарджик. След това с колективни усилия тимът на Хебър преодоля моментната криза и спечели гостуването в Добрич.


Добри Димитров заяви в интервю, че участието му в Шампионска лига е сбъдната мечта, а фактът, че това се случва в родния му град Пазарджик го прави изключително щастлив и горд.

Камило Плачи залага на теб на титулярния пост, чувстваш ли се удовлетворен?

Радвам се че имах възможност да бъда титуляр в тези мачове, защото да играя в Шампионска лига бе една от мечтите ми. Това е единственият турнир, в който не бях играл до момента. Имал съм участие в останалите европейски турнири. Но в шампионска лига чувството е уникално. Само хора, които са били на полето знаят за какво става въпрос. Благодарен съм на Камило Плачи и ще се боря за неговото доверие за всеки средващ двубой.


Но пак казвам, най-важното е отборната игра. Големият отбор си личи как излиза от трудни ситуации, въпреки че има контузии. Като цяло се справяме доста добре. Успяваме да си подадем ръка в трудни моменти и колективно излизаме от тежки моменти. Видя се и в последния мач с Добруджа 07, вижда се и в срещите от Шампионска лига. Надявам скоро всички проблеми да отшумят, за да повдигнем нивото на игра още малко. Мисля, че можем да го постигнем и да продължаваме успешно напред.


Преди началото на шампионата в чудестранните медии ви определиха, като възможна сензация. Бяхте близо до това още в първия мач в Берлин. Какво ви попречи?

Много са факторите. От една страна натрупаните контузии на много играчи. Те си оказаха своето негативно влияние. От друга, има тънки моменти в мачовете, които не успяхме да вземем. Може би опитът играе някаква роля. Ние също имаме опитни състезатели, но и такива, които до сега не са играли Шампионска лига. На някои момчета ни е за първи път. Общо взето на много са нещата. Но като цяло смятам, че се дължи и на малко късмет, който ни липсваше в дадени моменти.

Получава се един контраст - в Шампионска лига играете добре, във вътрешния шампионат допускате слабости? Притеснително ли е по-задно ви класиране за момента?

Мисля, че не е притеснително. Контраста го има, да, то се вижда и във футбола, ако мога да направя такова сравнение. Винаги, когато един отбор се опитва за постигне нещо в Европа, а пък собственото му първенство е на малко по-ниско ниво, се получават такива разлики. Важното е, да излизаме от трудните ситуации като отбор, както го направихме в Добрич. Плюс това няма гаранция, че дори са първи във временното класиране, ще спечелиш първенството. Аз съм имал подобна ситуация в България, за цял сезон бяхме с един загубен гейм и не успяхме да спечелим титлата, поради други фактори, независещи от волейбола. Затова, не смятам, че е притеснителна четвъртата ни позиция за момента. Всичко си зависи от нас и как играем. Мисля, че сме на прав път и ще се получат хубави плейофи.


Според теб кой виждаш като основен конкурент в първенството?

И Левски и Дея имат своите достойнства. Не мога да кажа, че единият е по-силен. Имат различна сформировка като играчи. Може би Дея имат една идея по опитни състезатели. Левски пък наваксват с млади и страхотно нахъсани състезатели. Затова казвам, че ще бъде интересно в плейофите защото ще има хубави мачове. Всичките отбори са конкуренти докато не ги победиш. ЦСКА и Монтана също са на доста добро ниво. Те също минава през доста трудности. Но според мен всички отбори в края на редовния сезон ще бъдат с друг облик. Няма да са това, което виждаме в момента. Отборите ще се донапасно ще изчистят грешките и тогава ще се види развръзката.


Ти си от Пазарджик, играеш в Шампионска лига в родния си гард. Как се чувстваш и мотивира ли те още повече в личен план?

Горд съм, че играя в най-престижния турнир в моя роден град. Трудно може да се опише с думи. Много са нещата, които правят цялостната картинка доста хубава. Никога не съм си го представял. Винаги съм мечтал да играя в добър отбор в България, но никага не съм си представял, че ще мога да го направя в моя роден град. При сеймеството ми, родителите и приятелите. Чувството е уникално. Подкрепата на хората е страхотна. Имаме едни от най-добрите фенове в страната.

Получаваш ли подкрепа в залата от твои приятели и роднини?

О, да. Абсолютно винаги има много мои близки и познати хора в залата. Надявам се и моите деца да дойдат, защото досега не успяват да присъстват. Защото винаги мачовете ги слагат по-късно и не се получава с графика им. Също така доста боледувха в последно време. Но с малките деца е така. Надявам се, че още в следващия мач ще присъстват в залата. Това вече ще бъде завършена картината. Винаги едно малко парченце липсваше досега, сега пъзелът ще бъде пълен.


Какво си пожелаваш за настоящия сезон?

Първо да съм здрав. Пожелавам си да продължим участието в Шампионска лига подобаващо. Да зарадваме феновете и ръководството с победи. Да сме здрави и да изчистим в състава настоящите контузии. Да покажем на какво е способен отбора, защото много труд се хвърля, не само от състезатели, но и от цялото ръководство и местна общественост. Да успем да оберем плодовете от цялото това нещо. Защото Пазарджик го заслужава!

Comments


bottom of page