top of page

Волейболният гигант Микеле Баранович пристига в Пазарджик

Бившият италиански национал ще дирижира играта на Хебър през новия сезон.

ВК Хебър продължава със селекцията за новия сезон 2023/24, като привлече бившия италиански национал Микеле Баранович. Разпределителят от полски произход пристига в Пазарджик и ще дирижира играта на "тигрите".


33-годишният опитен и класен волейболист играе на поста разпределител и зад гърба си има впечатляващи изяви с националния отбор на Италия, в италианската Серия 1, турското и полското първенство. Печели титлата в европейския турнир Challenge Cup, титлата в Италия, Купата и Суперкупата на Италия, както и турската Суперкупа.


Интересен е факта, че той вече е работил два пъти с новия треньор на Хебър Алберто Джулиани. През 2014 г. става шампион с Кучине Лубе Банка Марке, под ръководството именно на Алберто Джулиани.

Два сезона по-рано Микеле Баранович играе за Кунео, воден от бившия старши треньор на "тигрите" Камило Плачи. Следва сезон в Модена, а след приключението с Лубе, с който спечелва и Суперкупата на Италия, става част от Калцедония Верона (там играе два сезона). През 2017 г. дирижира играта на Пиаченца.


След това Баранович преминава в Халкбанк (Анкара), и отново работи с Алберто Джулиани. Тимът спечелва Суперкупата на Турция. След престоя си в Анкара той се завръща на Апенините и прекарва следващите два сезона във Вибо Валентия и Пиаченца. Последните два сезона играе в Топ Волей Чистерна (Латина).


Очакваме го с нетърпение и му пожелаваме много успехи с фланелката на Хебър!


Смело напред!

Comments


bottom of page