top of page

Малките "тигри" U14 триумфираха на турнира Фрезколиада

Тодор Алексиев награди младите надежди на Хебър и им пожела успех на финалите на Държавното първенство.

Отборът на Хебър спечели приятелски турнир по волейбол на „Фрезколиада“ за момчета под 14 години. Състезанието бе част от най-мащабното спортно събитие за деца и подрастващи в България – „Фрезколиада“ в Пазарджик. Участие в турнира взеха домакините от Хебър, Родопа (Смолян), Виктория Волей и Марица (Белово).

Председателят на Младежки спортен клуб Пазарджик Ренета Камберова откри състезанието, което бе в зала „Васил Левски“.

"Благодаря, че уважихте нашия турнир, който е част от „Фрезколиада“. Посрещаме ви тук - в зала „Васил Левски“, в която се играят мачове от Шампионска лига, защото за нас вие сте шампиони. Трябва да имате самочувствие на такива...", каза Ренета Камберова.


По пътя към върха волейболистите на Хебър, които са водени от Александър Петков и Стилиян Дончев, записаха три победи над съперниците си.

По програма последният мач бе между Хебър и Родопа, като той се яви и като своеобразен финал в турнира. Малките „тигри“ се наложиха над съперника с 2:1 и грабнаха Купата на свой терен. Родопа завърши на второ място. Трети е тимът на Виктория Волей, а четвърти са представителите на Марица (Белово).


Три от четирите участващи в турнира – Хебър, Родопа и Виктория Волей са се класирали за финалите на Държавното първенство за момчета U14, като започват от 19 юни битката за титлата. Така турнирът се яви и като последна проверка преди старта на финалите на Държавното първенство.

Двубоите бяха изгледани от бившия национал и волейболист на Хебър Тодор Алексиев, който прекрати официално своята спортна кариера и минава от другата страна на мрежата. Присъствието му вдъхнови малките състезатели и бе страхотен стимул за техните изяви.

Самият Алексиев участва и в награждаването. Той връчи медалите на младите надежди и им пожела много успехи.

Резултати от турнира


Родопа- Белово 2-0

Виктория Волей - Белово 2-0

Родопа – Виктория Волей 2-0

Хебър – Белово 2-0

Хебър – Виктория Волей 2-0

Хебър – Родопа 2-1


Класиране


1. Хебър (Пазарджик)

2. Родопа (Смолян)

3. Виктория Волей (Пловдив)

4. Марица (Белово)


От всеки отбор бяха излъчени по двама състезатели, които бяха отличени с индивидуални награди – за най-добър нападател и най-полезен състезател.


За най-добър нападател на Хебър бе избран Емил Маринов, а за най-полезен играч на тима - Стойко Кръстев.

Финалите на Държавното първенство за тази възраст ще се проведат с участието на 18 отбора, които са разделени в три групи. Двубоите ще се играят в Разлог, Етрополе и Смолян.


Състезателите на Александър Петков и Стилиян Дончев са в група А в Етрополе. Съперници са им домакините, Царево, ВАСК, Локомотив (Червен бряг) и Черно море (Варна). Първите два отбора от всяка група продължават във финална шестица.


Успех на малките „тигри“!


Смело напред!


Comments


bottom of page