top of page

ВК Хебър участва в засаждането на ′Градината на света′


Волейболен клуб Хебър продължава с пълна сила политиката по социалната си ангажираност, която е важна част от цялостната дейност на клуба . Представители на пазарджишкия волейбол, в лицето на ръководството и играчи от школата, бяха част от засаждането на специално младежко пространство в “Градината на света” в Пазарджик.

Пространството е част от Първия етап на мащабния проект, поставил си за цел да представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите, Европа и света.


Спортният директор Тодор Алексиев и президентът на клуба Александър Иванов, заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов, взеха активно участие в инициативата.

Легендарният американски лекоатлет, Карл Люис, и най-успешният български футболист, Христо Стоичков, ще открият официално „Градината на света” в град Пазарджик след две седмици.

Това ще се случи на 23-ти септември, в 11:00 ч. в източната част на парк-остров „Свобода”.


Откриването ще бъде факт точно година, след като носителят на „Златната топка” и кметът на Пазарджик направиха първата копка. В нея Стоичков ще има специален кът с български цветя, оформени като номер 8, с който той играеше като футболист.

Смело напред!

Comments


bottom of page