top of page

Ангел Кошеджийски е новият технически директор на школата на ВК Хебър

Треньорът има богат опит с подрастващите в България и Италия


Дългогодишният треньор с голям опит с подрастващите, Ангел Кошеджийски е новият технически директор на детско-юношеската школа на ВК Хебър (Пазарджик). След като беше помощник-треньор в щаба на Камило Плачи през изминалия сезон, сега опитният специалист поема щафетата в школата на „тигрите“.


Кошеджийски има изключително богата визитка в детско-юношеските направления в България и Италия. Започва като треньор на подрастващи във ВК Славия през 1994 година, като е първият наставник на Матей Казийски и негов откривател. Отбелязва едногодишен престой в Пазарджик през сезон 1997/98, когато поема юношите под 18 години на клуба.


Пътя му продължава в Левски, където първо става помощник, а след това поема жените на „синия“ клуб. С волейболистките на Левски Сиконко Кошеджийски има зад гърба си две победи в Шампионската лига през сезон 2002/2003 (над Вакъфбак с 3:1 и Тенерифе с 3:0).


Междувременно е и национален селекционер на девойки през 2000 година, а след това през 2002 година става помощник-треньор на Стефан Панчев в женския тим на България.

Кариерата му продължава в Италия, където прекарва близо десет години. През този период създава и своя волейболна Академия, носеща неговото име. Тя е базирана в Салермо и става една от водещите за подрастващи в региона на Наполи.

Завръща се в България през 2013 година, като известно време е извън волейбола. През 2020 година става част от ВК Люлин, където остава две години. С момчетата под 18 години Кошеджийски стига до бронзовите отличия в държавния шампионат.

„Ще работя отново с подрастващи, където имам богат опит. Идеята е да продължим добрата практика и да работим за още по-голяма слава и качество на волейболната школа на Пазарджик. Преди доста години тя бе една от водещите у нас, като нямаше представителен отбор, в който да не играят момчета и момичета от Пазарджик. С подкрепата на ръководството на ВК Хебър се надявам от тук нататък школата все повече да се развива. Смятам, че за да успее в нещо, човек винаги човек трябва да си сложи една цел, за да се опита да я постигне и да я прескочи“, коментира Ангел Кошеджийски при обявяването на новия му пост.


Желаем му ползотворна работа през новия сезон!


Смело напред!

Kommentare


bottom of page