top of page

Алберто Джулиани: В Пазарджик ще работя със страст, амбиция и решителност

С ръководството на Хебър споделяме едни и същи цели и амбиции за бъдещето, коментира новият треньор на Хебър.


Един от най-титулуваните италиански треньори Алберто Джулиани застава начело на мъжкия отбор на Хебър за новия сезон 2022/23. Известният специалист идва в Пазарджик след изключително успешен сезон в Гърция, където изведе Олимпиакос до шампионската титла и златото в евротурнира Challenge Cup. В момента той води и националния тим на Турция.


Алберто Джулиани говори пред клубния сайт на Хебър за избора си на клуб за новия сезон и бъдещето.


Щастливи сме да Ви посрещнем в Хебър! Как се стигна до избора Ви за нашия тим и нашия хубав град?


Много благодаря! Още от първия и доста дълъг телефонен разговор с президента на Хебър усетих връзката помежду ни - споделяхме едни и същи цели и амбиции за отбора. Много ценя непоколебимостта отбора да се развива и да се постигат резултати. Това усетих и в президента, и в кмета на града, което ме накара да не се замисля дали да приема това ново предизвикателство.


Спечелихте Challenge Cup и станахте шампион на Гърция с Олимпиакос. Сега с Хебър излизате в CEV Cup и ще се борите за шампионската титла, какви са вашите очаквания?


Всеки, който ме познава, знае, че аз съм много амбициозен и в Хебър няма да е по-различно. Стремежът ми ще бъде да направя силен отбор, с приятелска атмосфера и борбен дух. Това е важно, за да побеждаваме - същото направих и миналия сезон с Олимпиакос.


Сега сте с националния отбор на Турция - кога да ви очакваме в Пазарджик?


Да, треньор съм на Турция, предстоят важни мачове на Европейското първенство, както и квалификациите за Олимпийските игри, но ще имам няколко почивни дни и ще дойда в Пазарджик, за да се запозная с града, да видя залата и да се срещна с ръководството на Хебър.


Сигурни сме, че сте запознат с феновете на Хебър и колко отдадени са те. Какво искате да им кажете?


Знам за феновете и колко са запалени по отбора. Изключително щастлив съм от този факт, защото те ще бъдат нашия двигател и ще ни амбицират да се справяме по-добре. Надявам се, че ще оправдая очакванията на всички, както и тези на президента, на който искам да благодаря още веднъж, защото той повярва в моята визия за Хебър и много искаше да водя клуба. Обещавам на феновете, че няма да се щадя и ще работя със страст, амбиция и решителност!


Ще се видим скоро!

Σχόλια


bottom of page