top of page

Алберто Джулиани: Въпреки желанието ми да остана, обстоятелствата налагат да се сбогувам с вас

Надявам се новите политически сили да донесат повече слава на града и хората, защото те го заслужават.Само няколко месеца след пристигането ми начело на Хебър, въпреки желанието ми да остана, обстоятелствата налагат да се сбогувам с вас!


В Пазарджик имах интензивни месеци и напускането ми ще бъде трудно, особено след като отборът се намира на върха в класирането и разчита на обичта на феновете, играчите и щаба и на уважението на президента на клуба. Напускам с благодарност и към бившия кмет на Пазарджик, Тодор Попов, който силно ме искаше за старши-треньор и повярва в мен и визията ми за проекта, за да направим така, че този отбор да расте и да въздига името на вашия град.


Всичко работеше според очакванията - отличен отбор, отлични играчи и отличен щаб. За да оцелее един спортен проект обаче, особено в момент на глобална икономическа и политическа криза, се изисква обединение, за да може да виждаме развитие за Пазарджик и за България


Вече стана ясно, че новият кмет, въпреки че е бивш спортист, няма да отдели средства за запазването на клуба и високите му цели. Добрият кмет обаче не е този, който решава кой да живее или да умре, а този, който намира средства за всеки, за всеки гражданин, за всяка дейност и за доброто име на града. От злоба, от небрежност, от неспособност, не знам, но факт е, че мнозина като мен, бяха принудени от ден на ден да напуснат.


Тук остава само да благодаря на всички, но най-вече на президента и бившия кмет Попов за тяхната далновидност и смелост, а що се отнася до мен - аз изпълних ангажиментите и дадената ми дума до последния ден! Желая на всички късмет и се надявам, че новите политически сили могат да донесат повече слава, която този град и хората заслужават.

コメント


bottom of page